ARABUS SC 240

Ana Özellikler

  • Uzun süreli ve yüksek etki sağlar.
  • Sebzede son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süre sadece 3 gündür.
  • Akarların tüm gelişim devrelerinde etkilidir.
  • Beyaz sineğin gelişim evrelerinde (larva-nimf) mükemmel etki gösterir.
  • Yeni etki şeklinden dolayı direnç kazanmış beyaz sineklere ve kırmızı örümceklere karşı da etkilidir.
  • Bir çok yararlıya karşı zararsız olup, IPM’e uyumludur.
  • Bombus arılarına zararsızdır.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu ve Dönemi Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Pamuk İkinoktalı kırmızıörümcekk_(Teîıanycbus uıtcae) Pamuk kırmızıörümceği (TetıanyChus cinnabaıinus) 40 ml / da (yumurta, nimf, ergin) 21 gün
Patlıcan İkinoktalı kırmızıörümcekBTe-ıanycausui’tca?) Pamuk kırmızıörümceği (Tetıanychus cinnabaıinus) 50 ml / da (nimf, ergin) 3 gün
Karpuz İkinoktalı kırmızıörümcek‘.VTeîıanycbusuitcae) Pamuk kırmızıörümceği (TetıanyChus cinnabaıinus) 50 ml / da (nimf, ergin) 3 gün
Domates İkinoktalı kırmızıörümcek‘.VTeîıanycbusuitcae) Pamuk kırmızıörümceği (TetıanyChus cinnabaıinus) 50 ml / 100 l su (nimf, ergin) 3 gün
Beyaz sinek (Bemisia tabaci) 60 ml / 100 l su (larva,nimt)
Biber (sera) İkinoktalı kırmızıörümcek‘.VTeîıanycbusuitcae) Pamuk kırmızıörümceği (TetıanyChus cinnabaıinus) 50 ml / 100 l su (nimf, ergin) 3 gün
Çilek İkinoktalı kırmızıörümcek‘.VTeîıanycbusuitcae) Pamuk kırmızıörümceği (TetıanyChus cinnabaıinus) 3 gün 50 ml / 100 l su (nimf, ergin)
Hıyar (sera) Pamuk kırmızıörümceği (T&ranychus c.nnabaanus) 50 ml / 100 l su (nimf, ergin) 3 gün
Karanfil (sera) İkinoktalı kırmızıörümcek (Tetıanychus uitcae) 50 ml / 100 l su (ergin, larva, nimf)

Aktif Madde ve Oranı

240 g/l Spiromesifen

Ambalaj Çeşitleri

250 ML, 500 ML

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir Hazırlanan bitki koruma ürünü aynı gün içinde kullanılmalıdır. Dekara kullanılacak su miktar 20-40 L olmalı, uygulamalarda yelpaze hüzmeli meme kullanılmalıdır.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışımı mikan iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya emiz su doldurduktan sona karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak num parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklama boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Hazırlanan karışım havanın serin ve sakin olduğu zamanda bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde püskürtülür.

Pamuk: Tarla 4 bölüme ayrılarak her bölümde 10-15 adımda bir 25 bitkiden birer yaprak alınır, toplam 100 yaprakta, büyüteçle sayım yapılır Yaprak başına Akdeniz’de 5, Ege ve Güneydoğuda 10 adet Kırmızı örümceğe ulaşılmışsa kaplama uygulama yapılır Kenar bulaşmalarında kısmi uygulama yapılabilir Kullanılacak alete göre bir dekara gidecek su miktarı kalibrasyon yapılarak saptanmalı ve belirlenen su miktarına gerekli bitki koruma ürünü eklenmelidir. Traktörle çekilen yer aletleri kullanacaksa sıra arası memeler kullanılmalıdır.
Domates, biber, patlıcan, karpuz, hıyar – Kırmızı örümcekler: Hıyar ve patlıcanda yaprak başına ortalama 5 adet, domates ve biberde ise 3 adet canlı kırmızı örümcek görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır
Çilek- Kırmızı örümcek: Erken dönem uygulaması: sorun olan çilek alanlarında, çiçek ve yeşil meyve döneminde (İlk olgun meyveler gömülmeden önce) kırmızı örümcekler görüldüğünde tek ilaçlama yapılır Erken dönem uygulaması meyvelerde kalıntı bırakmaması yönünden daha güvenlidir. Mevsim içi uygulaması: Erken dönem uygulamasının yapılmadığı durumlarda, açıkta yetişirken çilekler mevsim başında (Mart somu-Nisan başı) 3-5 gün aralıklarla kontrol edilir Kırmızı örümcekler çilekte mevsim başında çevredeki bitkilerde görülür. Öncelikle bu bitkilerin kontrol edilmesi ve ilaçlanması yeteridir. Ropulasyonun yaygınlık göstermesi durumunda tarlayı temsil edecek şekilde bitkilerin orta ve alt bölümlerinden en az 50 yaprakçık incelenir Yaprakçık başına 15 ve üzerinde kırmızıörümcek tespit edilmesi halinde ilaçlamaya karar verilir. Meyve toplanmasından hemen sonra ilaçlama yapılır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat edilerek hasat yapılmalıdır.
Karanfil: Serayı temsil eden 25-30 yaprakta yaprak başına ortalama 3-5 hareketli birey görülünce uygulama yapılmalıdır Karanfilde % 0.2 oranında yapışmayı sağlayıcı adjuvant kullanılmalıdır. Diğer bitkilerde yayıcı-yapıştırıcı kullanımına gerek yoktur.
Domateste Beyazsinek: 50 yaprakla yaprak başına ortalama Mayıs-Haziran aylarında 0.5-2 larva, Temmuz-Ağustos aylamda 2-3 larva. Eylül ayında 3 larva görüldüğünde uygulamaya başlanır.