Ana Özellikler
- Interrupt SC 240; 228,6 g/l Spiromesifen ve 11,4 g/l Abamectin ihtiva etmektedir.
- Farklı etki mekanizamaları sayesinde kırmızı örümceklerin her döneminde etkilidir.
- Spiromesifen kontak etkilidir. Abamectin ise hem kontak hem de mide yoluyla etki eder.
- Spiromesifen sistemik olarak taşınmazken, abamectin translaminar olarak yaprağın alt yüzeyine ulaşabilir.
Detaylı Tablo Bilgisi
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu ve dönemi | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
Pamuk | Kırmızıörümcek
(Tetranychus cinnabarinus) İkinoktalı kırmızıörümcek (Tetranychus urticae) |
35 ml/da
larva, nimf, ergin, yumurta 35 ml/da larva, nimf, ergin, yumurta |
21 gün |
Elma | Avrupa kırmızıörümceği
(Panonychus ulmi) |
35 ml/100 l su larva, nimf, ergin, yumurta | 14 gün |
Aktif Madde ve Oranı
228,6 g/l Spiromesifen ve 11,4 g/l Abamectin
Ambalaj Çeşitleri
350 ML, 1 L
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürünü aynı gün içinde kullanılmalıdır. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 lt olmalı, uygulamalarda yelpaze hüzmeli meme kullanılmalıdır.
KALİBRASYON:
Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.
İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:
Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Kullanmadan önce iyice çalkalayınız.
Pamuk: Tarla 4 bölüme ayrılarak her bölümde 10-15 adımda bir 25 bitkiden birer yaprak alınır, toplam 100 yaprakta büyüteçle sayım yapılır. Yaprak başına Akdeniz’de 5, Ege ve Güneydoğu’da
10 adet Kırmızıörümceğe ulaşılmışsa kaplama uygulama yapılır. Kenar bulaşmalarında kısmi uygulama yapılabilir. Kullanılacak alete göre bir dekara gidecek su miktarı kalibrasyon yapılarak saptanmalı ve belirlenen su miktarına gerekli ürün eklenmelidir. Traktörle çekilen yer aletleri kullanılacaksa sıra arası memeler kullanılmalıdır.
Elma: Mayıs ayından itibaren, 100 yaprakta periyodik olarak yapılacak sayımlarda, Avrupa kırmızıörümceği sayısının yaprak başına ortalama 8-10 adet birey olması durumunda ilaçlama yapmak gerekir. Kontroller ilk ilaçlamadan sonra 15’er gün aralıklarla Ağustos sonuna kadar sürdürülmeli ve yoğunluk görüldüğü takdirde ilaçlama yapılmalıdır.