LUNA TRANQUILITY SC 500

Ana Özellikler

  • Sebze
  • Kontak ve sistemik etkilidir.
  • Hastalığın bulaştığı dönemde de etkilidir.
  • Hasatla son kullanım arası süre kısadır.
  • Çilek
  • Yüksek biyolojik etki
  • Fluopyram’ın ve Pyrimethanil’in geniş ve yaygın MRL listesi
  • Sıvı SC formülasyon olması, leke bırakmaması ve diğer ürünler ile karışabilir olması ve çilek gibi yüksek değerli bir ürünün tüketiciye ulaşana kadar taze ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
  • Elma
  • Kontak, translaminar özellikleri yanında, bitki dokularında sistemik hareket edebilen bir fungisittir.
  • Sahip olduğu iki aktif madde sayesinde, yüksek koruyucu etkisi yanında, bitkiye yeni bulaşan hastalığı durdurucu özelliktedir.
  • Düşük sıcaklıklarda bile başarı ile kullanılabilir.
  • Bitki dokularına nüfuz eden iki etkili madde de yağmurda kolay yıkanmaz.
  • İki farklı etki mekanizması sayesinde, karaleke mücadele programlarına güvenle dahil edilebilir.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Domates (sera) Sebzelerde kurşuni küf (Botrytis cinerea) 75 ml/100 L su 3 gün
Biber(sera) Sebzelerde kurşuni küf (Botrytis cinerea) 75 ml/100 L su 3 gün
Patlıcan (sera) Sebzelerde kurşuni küf (Botrytis cinerea) 75 ml/100 L su 3 gün
Hıyar (sera) Sebzelerde beyaz çürüklük (Sclerotinia sclerotiorum) 75 ml/100 L su 3 gün
Marul (tarla) Sebzelerde beyaz çürüklük (Sclerotinia sclerotiorum) 100 ml/da 3 gün
Soğan-Sarımsak Soğan-Sarımsak Pas Hastalığı (Puccinia porri) 100 ml/da 7 gün
Çilek Kurşuni küf (Botrytis cinerea) 100 ml/da 3 gün
Çilek Külleme (Sphaerotheca macularis fsp. fragariae) 100 ml/da 3 gün
Elma Karaleke (Venturia inaequalis) 60 ml/100 L su 14 gün

Aktif Madde ve Oranı

125 g/L Fluopyram
375 g/L Pyrimethanil

Ambalaj Çeşitleri

300 ML, 1L

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinasının kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

UYGULAMA MAKİNASININ TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Domateste (sera) kurşuni küf hastalığı: Uygulamaya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresindeyken başlanmalıdır. Uygulamalara 10 gün arayla hastalığı seyrine göre devam edilir. Uygulama iyi bir kaplama sağlayacak şekilde yapılmalıdır.
Biber (sera) kurşuni küf: Uygulamaya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Uygulamalar 10 gün arayla yapılmalıdır. Uygulama iyi bir kaplama sağlayacak şekilde yapılmalıdır.
Patlıcan (sera) kurşuni küf: Uygulamaya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Uygulamalar 10 gün arayla yapılmalıdır. Uygulama iyi bir kaplama sağlayacak şekilde yapılmalıdır.
Hıyar (sera) beyaz çürüklük: Bulaşık olduğu bilinen alanda toprak uygulaması dikimden önce, yeşil aksam uygulaması ise fidelerin şaşırtılmasından sonra başlanılmalıdır.
* Domates, patlıcan, biber ve hıyar ürünlerinde bir (maksimum iki) uygulama yapılması önerilir.
Marul (tarla) beyaz çürüklük: Bulaşık olduğu bilinen alanda toprak uygulaması dikimden önce, yeşil aksam uygulaması ise fidelerin şaşırtılmasından sonra başlanılmalıdır.
Soğan, Sarımsak Pas hastalığı: Uygulama yeşil aksam uygulaması şeklinde yapılır. Yapraklarda pas püstülleri görülür görülmez uygulamaya başlanmalı ve hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ürünün etkinlik süresi dikkate alınarak 10 gün arayla uygulamaya devam edilmelidir. Aynı sezon içerisinde maksimum 2 uygulama önerilmektedir.
Çilekte Kurşuni küf: 1.uygulama: İlk çiçeklerin % 10’u açınca, 2.uygulama: Çiçeklerin % 50’si açınca, 3.uygulama: İlk yeşil meyvelerin görüldüğü dönemde yapılmalıdır.
Çilekte Külleme: 1.uygulama: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. 2. uygulama: Kullanılan ürünlerin etki süresi dikkate alınarak enfeksiyon koşulları sona erinceye kadar uygulamalara devam edilir. Uygulama programlarında son uygulama ile hasat arasındaki süreye dikkat dilmelidir. Çilek bitkisinde iki (maksimum üç) uygulama yapılması önerilir. Elma Karalekesi: 1. uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce) 2. uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde) 3. uygulama: Çiçek taç yaprakları % 70 – 80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda kullanılan ürünün etki süreleri dikkate alınarak 10 -12 gün arayla uygulanmalıdır.